Vandalisme moskee Heerlen: haatteksten en steen door ruit

De deur is beklad met haatteksten en hakenkruizen. © Moskee Heerlen
Moskee Nour in Heerlen is in de nacht van maandag op dinsdag beklad met haatteksten en hakenkruizen. Ook is er een steen door de ruit gegooid.
Volgens een bestuurslid is het inmiddels de derde keer in zo'n drie jaar tijd dat de moskee de dupe is van vandalisme.

'Jeugd van tegenwoordig'

"Er heeft een klein incident plaatsgevonden. Maar dat is normaal, met de jeugd van tegenwoordig. En het is een nadelige bijkomstigheid van alcohol. Ik vermoed dat het is gedaan door een of twee jongeren", aldus het bestuurslid. "Als je de teksten leest, is het niveau 1 Nederlands."

Haatteksten

Op de deur en een plakkaat van de moskee zijn teksten geschreven als: 'Fuck Islam', 'Vol is vol' en 'Rot op hier uit mijn staat'. Ook zijn er hakenkruizen getekend. Het bestuurslid blijft echter koel en voelt zich niet bedreigd of geïntimideerd door de actie. "De politie is geïnformeerd en doet zijn werk, ze gaan het onderzoeken. Ook staat de burgemeester achter ons." Wel wordt er binnenkort nog aangifte gedaan, al is dat vooral een verzekeringskwestie.
Het incident heeft ergens tussen 21:00 uur 's avonds en 04:00 uur 's nachts plaatsgevonden. Camerabeelden moeten uitwijzen of de daders herkenbaar zijn en opgespoord kunnen worden.
De moskee is dinsdag gewoon open. "De ruit moet wel gemaakt worden en de teksten halen we er met wasbenzine af. We hebben ongeveer 1 liter nodig en vegen het dan weg."
Het is de derde keer dat de moskee slachtoffer is van vandalisme. © Moskee Nour
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!