Nog meer zorgen over Nedcar na afhaken investeringskandidaat

VDL Nedcar © VDL Nedcar
Vakbond CNV is bang dat er geen toekomst meer is voor VDL Nedcar als autofabriek in Born, nu een mogelijke opdrachtgever voor de bouw van elektrische auto's is afgehaakt.
Een definitieve toezegging was er niet, maar de investeerder uit Abu Dhabi was volgens de vakbond reden om 435 mensen in dienst te houden bij de autofabriek.

Banenmotor

Zij zouden de komst van de nieuwe klant moeten voorbereiden. "Ik vrees dat hiermee definitief een einde komt aan VDL Nedcar zoals wij dat kennen en daarmee ook als banenmotor in de provincie Limburg", zegt CNV-bestuurder Ed Leunissen.

Drie pijlers

De productie van elektrische voertuigen was volgens Leunissen één van de drie pijlers waarop VDL Nedcar de toekomstplannen baseerde. Daarvan blijven er nu twee over, maar die bieden veel minder mensen werk. Het Mobility Innovation Centre krijgt plek voor twintig à dertig mensen, die zich gaan bezighouden met onderzoek naar en de bouw van accu's. Ook verhuist VDL de afdeling Special Vehicles van Venlo naar Born. Hier worden onder meer ME-busjes gebouwd op het chassis van Mercedes-voertuigen. Ook gaat deze afdeling militaire voertuigen bouwen.

Geen verrassing

Een hele grote verrassing is het afhaken van het investeringsfonds voor de CNV-bestuurder overigens niet. "Het duurde al veel te lang voordat er eindelijk duidelijkheid kwam. De 435 mensen die daarvoor nog in een soort stand-bystand stonden, hebben vandaag het nieuws te horen gekregen. Ook hen zullen we als vakbond natuurlijk opvangen en zoveel mogelijk begeleiden naar nieuw werk."
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!