Medewerkers Michael Kors eisen meer loon en inspraak

Medewerkers Michael Kors houden een lunchbijeenkomst met de vakbond © Guus Benders (L1)
Een deel van de ruim 300 medewerkers van een distributiecentrum van Michael Kors in Venlo is het zat. Hun inzet wordt niet naar rato beloond en het ontbreekt aan zeggenschap over beslissingen. Ze trokken daarom aan de bel.
"We kregen de laatste tijd echt heel veel berichten en telefoontjes vanuit dit bedrijf en daarom komen we op voor verbeteringen", zegt vakbondsbestuurder Linda Vermeulen van FNV.

Loonfuik

Ze noemt de situatie bij het distributiecentrum van het bedrijf voor luxe-accessoires een klassiek voorbeeld van een loonfuik. "Dat is een situatie waarbij medewerkers vastzitten in een minimumloon en geen enkel vooruitzicht hebben om hogerop te komen." Om de problemen aan de kaak te stellen, organiseerde vakbond FNV maandag een lunchbijeenkomst voor de medewerkers van het distributiecentrum. Tientallen medewerkers lieten zich informeren of spraken zich uit tegen de arbeidsomstandigheden.

Geen groei

Productiemedewerker Oskar Sekreta kent het maar al te goed. "Ik werk hier zeven jaar met veel plezier. Het werk en de sfeer zijn goed. Ik kan op alle verschillende afdelingen werken en worden ingezet, maar ik verdien precies hetzelfde als iemand die hier vorige week is begonnen. Ik zou graag meer verdienen."

Slechte communicatie

Dat ziet ook zijn collega Theo Teegelbeckers. "l werk je hier 25 jaar, dan krijg je nog hetzelfde. Maar ik zou graag vooral de communicatie zien verbeteren. Ik vind het belangrijk om te worden geïnformeerd als er dingen veranderen, maar dat ziet het bedrijf blijkbaar anders. De communicatie is de afgelopen jaren alleen maar slechter geworden."

Zeggenschap

FNV-bestuurder Vermeulen stelt dat het bedrijf tekortschiet in het organiseren van medezeggenschap. "Vanaf 50 medewerkers moeten bedrijven in Nederland verplicht een ondernemingsraad hebben. Bij het ontbreken van een OR moeten er twee momenten per jaar zijn waarop alle medewerkers worden uitgenodigd en waar beslissingen worden toegelicht. Beide vormen met medezeggenschap ontbreken bij Michael Kors."
L1 heeft Michael Kors gevraagd om een reactie maar die tot op heden niet gekregen.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!