Extra toezicht carnaval Roermond: camera's op Roerkade

Carnaval in Roermond in 2023. © Track'88
De gemeente Roermond plaatst tijdens carnaval camera's op de Roerkade om extra toezicht te kunnen houden op het feestende publiek.
Op vier plekken in het uitgaansgebied worden camera's geplaatst.

'Snel anticiperen'

"Tijdens deze carnavalsdagen verwacht de politie in dit gebied een aanzienlijke drukte en wordt het nodig geacht om overzicht te houden over toeloop en aanwezigheid van de menigte", aldus burgemeester Yolanda Hoogtanders over het besluit. "Dit cameratoezicht stelt de politie in staat om snel te anticiperen op spanningen en kleine opstootjes." De camera's hangen op de Roerkade van 7 tot en met 16 februari.

Commotie

Eerder was er in Roermond commotie nadat bekend werd dat de gemeente nieuwe regels wilde voor het plaatsen van buitenbars op de Roerkade. Daardoor zouden horecaondernemers extra kosten moeten maken. Uiteindelijk besloot de gemeente dat er in het uitgaansgebied toch buitenbars zijn toegestaan, al hebben ondernemers daar wel een evenementenvergunning voor nodig. Verder worden er op carnavalsvrijdag op de Roerkade hekken geplaatst, omdat de calamiteitenroute die dag via de kade loopt.

Vernielingen en diefstal

Vorig jaar waren er tijdens carnaval in Roermond verschillende incidenten. Het ging hierbij onder meer om vernielingen en diefstal. Een Grieks restaurant raakte beschadigd door een explosie en bij een ander restaurant waren er dusdanig veel vernielingen aangericht dat de eigenaar besloot om de laatste carnavalsdag dicht te gaan. Ook op de kermis waren verschillende vernielingen. Verder werd er bij de optocht in Roermond een trofee gestolen en had een café te maken met een dief die alcohol uit de koeling had gestolen.
Waar komt carnaval vandaan? Dat leggen we in onderstaande video uit:
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!