'Onderzoek naar advocaat na indienen vervalste factuur'

Afbeelding ter illustratie © iStock
Justitie onderzoekt advocaat Guy Weski (42), die een vervalste hotelfactuur zou hebben ingediend om cliënt Mateo Z. (49) - verdacht van een dodelijke straatroof in Kerkrade - van een alibi te voorzien.
Dat bevestigen opsporingsbronnen tegenover De Limburger.

Geen aanhouding

Justitie zegt dat de advocaat nergens van wordt verdacht. De authenticiteit van een factuur wordt alleen in twijfel getrokken. Weski heeft inmiddels de verdediging van Mateo Z. neergelegd. De deken van de Rotterdamse Orde van Advocaten, Peter Hanenberg, heeft de zaak in onderzoek.

Beroepsgeheim

"De kwestie heeft mijn aandacht", bevestigt hij in een mail aan De Limburger. "Vanwege mijn beroepsgeheim en dat van meester Weski staat het mij niet vrij over de inhoud van de zaak berichten naar buiten te brengen. Eerst dient nader onderzoek te worden gedaan."

Reactie

Het Openbaar Ministerie ontkent dat er sprake is van een onderzoek naar Weski. "In het artikel in De Limburger wordt de suggestie gewekt dat de heer Weski door justitie wordt verdacht van valsheid in geschrifte. Dat is onjuist; de heer Weski is op dit moment geen verdachte. Verder wordt gesuggereerd dat justitie hierover contact heeft gehad met de Deken van de Orde van Advocaten. Ook dat is onjuist. Het OM heeft hierover geen contact met de Deken gehad", schrijft het OM in een openbare reactie op het artikel.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!