Voorbereiding op wintersport begint dicht bij huis

Afbeelding ter illustratie
Oefenen op de rolskibaan in Nederweert of de lange latten voor een onderhoudsbeurt naar Herten brengen: voor veel Limburgers is dat voorpret voor de wintersportvakantie.
Veel Limburgers slaan de Vastelaovend over en kiezen traditiegetrouw voor de wintersport. Oostenrijk en Frankrijk zijn dit jaar de meest favoriete bestemmingen, maar de voorbereiding op een skivakantie begint veel dichter bij huis.

Gigantisch

Michael Janssen (34) uit Herten zit voor zijn werk in de ambulance maar tijdens het wintersportseizoen heeft hij het ook heel druk met het repareren en prepareren van ski's en snowboards: "Het is echt gigantisch. Ik heb klanten tot aan België en Duitsland." Een paar jaar geleden is de fanatieke skiër begonnen met zijn eigen bedrijf Poeder17. Hij "sleutelt" aan zijn eigen materiaal en dat van heel veel anderen anderen.

Nauwkeurig

In zijn zolderkamer in Herten heeft Michael een werkkamer ingericht. "Je kunt in principe veel machinaal laten doen maar ik geef de voorkeur aan handwerk. Dat maakt het ook zo leuk. Iedere klant heeft zo zijn eigen wensen. Het slijpen van ski's is een nauwkeurig werkje." Tijdens de piek tussen kerst en carnaval moet hij wel 400 "paren" onder handen nemen. "Ja dat zijn dus 800 ski's."

Rol-skibaan

Druk is het ook bij Snow-Peak in Nederweert. 15 jaar geleden begon Janneke Maes samen met haar partner Jeroen Coumans een rol-skibaan. Wekelijks staan er zo'n 500 'droog-skiërs' op brede rolmatten die een helling simuleren. Voor beginners en gevorderden is het een goede manier om in vorm te komen voor het echte werk in de bergen.

Gezinnen

Janneke Maes: "Steeds meer mensen gaan op wintersport en wat opvalt is dat gezinnen samen optimaal willen genieten. Dan kiezen ze ervoor om hier bij ons de lessen alvast te nemen in plaats van in het wintersportgebied. Dan houden ze op vakantie meer tijd over om samen te skiën of te snowboarden."
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!