Plannen voor noodbrug bij beschadigde dam Maastricht

De overlaat brak op 3 januari, waardoor het water hard wegstroomde in het gebied. © Track'88
Rijkswaterstaat heeft plannen om aan de Stuwweg in de Maastrichtse wijk Bosscherveld een noodbrug te bouwen zodra de werkzaamheden aan de tweede nooddam klaar zijn.
Dat meldt RTV Maastricht woensdag.

Woonboten

In een update over de stand van zaken rondom de kapotte overlaat in het gebied laat de gemeente weten dat de negen woonboten buiten het noodverordeningsgebied op dit moment weer elektriciteit en water hebben. De bewoners van deze boten zullen nu gefaseerd terug kunnen.
Wanneer de overige bewoners kunnen terugkeren, is nog niet duidelijk. Er wordt nog gekeken naar een moment waarop zij begeleid naar hun boten kunnen om spullen op te halen.

Veerpont

Als de tweede nooddam klaar is, zal ook de gehavende, bestaande brug worden veiliggesteld. Daarna begint men aan het herstel van de overlaat en zal uiteindelijk ook de kapotte brug worden gerepareerd. De bouw van de noodbrug gaat ongeveer vier weken duren. Totdat die er is, zal nog gebruik moeten worden gemaakt van de veerpont.

Harde stroming

Begin januari beschadigde de overlaatdam in Maastricht als gevolg van het hoge water. Woonbootbewoners moesten toen hun woonboten langs de Stuwdam in Maastricht verlaten. Vervolgens schoot in de nacht van woensdag 3 op donderdag 4 januari een woonboot los en dreef af tegen de brug, waardoor deze op instorten stond.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!