Man overleden na ruzie: 'Verdachte handelde uit noodweer'

Onderzoek in en rondom de woning in Geleen waar eind juli een man om het leven is gekomen. © Orange Media
Martin J. (57) uit Geleen, de man die verdacht wordt van het doden van zijn 49-jarige kennis, heeft uit zelfverdediging gehandeld.
Dat zegt zijn advocate Sjanneke de Crom woensdag.

In een nekklem leggen

Omdat het slachtoffer een wapen bij zich had, nam Martin hem tijdens een gevecht in een nekklem. Dat is een techniek waarmee iemand snel kan worden uitgeschakeld, maar die ook fataal kan zijn. "Mijn cliënt heeft uitgebreid verklaard bij de politie. Daar heeft hij uitgelegd dat hij zichzelf heeft moeten verdedigen anders was hij dood geweest", aldus de raadsvrouw.

Langlopend conflict

In een woning aan de Groenseykerstraat in Geleen ontstond eind juli ruzie tussen Martin en de man. Het slachtoffer raakte zwaargewond en overleed ter plaatse. Volgens het Openbaar Ministerie (OM) ging het om een langlopend conflict tussen het slachtoffer en de verdachte. Ze werkten samen in het softdrugsmilieu.

Getuigen horen

De man uit Geleen wordt ervan verdacht het slachtoffer opzettelijk van het leven te hebben beroofd. Maar in hoeverre is hier sprake van opzet? De verdediging wil meerdere getuigen horen. "Dat is relevant voor de beoordeling van de zaak", zegt de advocate woensdag in de rechtbank van Maastricht. Daar ging de rechtbank vanwege het verdedigingsbelang in mee.
Wanneer de zaak inhoudelijk wordt behandeld, is nog niet bekend.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!