Bospop voelt zich gechanteerd over domeinnaam

Bospop in 2023 © Jean-Pierre Geusens
De Stichting Bospop eist in een kort geding dat de eigenaar van de domeinnaam www.bospop.nl die overdraagt.
Koen Klomp legde het domein 25 jaar geleden vast tijdens een studieopdracht. Hij bouwde ook de website en ging daarna pas de samenwerking met Bospop aan, dat toen nog niet zo groot was als nu en volledig draaide op vrijwilligers. In de jaren erna beheerde Klomp de website en was er eigenlijk nooit een vuiltje aan de lucht. Hij kreeg van Bospop informatie, plaatste die en beheerde ook de sociale mediakanalen van het festival. Hij bood Bospop zelfs aan de domeinnaam over te nemen, omdat de kosten daarvoor (een paar honderd euro) voor een student erg hoog waren. Bospop deed dat toen niet, maar hij kreeg er wel kaartjes voor terug. In 2016 zette hij de domeinnaam op naam van zijn bedrijf Slampaq.

Chantage

De domeinnaam verhuurt hij nu voor 3000 euro per maand, zodat Bospop er gebruik van kan blijven maken. Maar Bospop vindt dat het juridisch eigenaar is van de site en eist het beheer ervan nu op. "Onze organisatie is hierdoor volledig lamgelegd, wij kunnen niks. Het festival valt anders in duigen, dus we worden gedwongen de domeinnaam te huren, eigenlijk chantage", zei de advocaat van de Stichting Bospop.

Bestuurscrisis

Volgens de advocaat van Klomp is onduidelijk wie nu precies de zaak heeft aangespannen. "De stichting zit in een bestuurscrisis. Er zijn twee bestuursleden die de domeinnaam nu willen overnemen, maar drie anderen willen gewoon de samenwerking voortzetten," aldus de advocaat. Bospop zit inderdaad in een bestuurscrisis, vorig jaar werden drie bestuursleden ontslagen. Maar omdat ook daar een rechtszaak over is gevoerd, zijn ze formeel nog bestuurslid.
In de zaak over de domeinnaam doet de rechter over 14 dagen uitspraak.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!