Verkleedstress voor vastelaovend? Dit zijn de do's en don'ts

Welke pakjes zijn in trek dit jaar? © L1
Nu het nog maar een paar weken duurt voordat vastelaovend losbarst, begint zoals ieder jaar de verkleedstress weer op te komen. Winkeliers die carnavalskleding verkopen merken dat het drukker wordt in de winkel.
Wat is de trend dit jaar en wat kan eigenlijk niet?

Skipakken

Bij Plantinga Carnaval in Heythuysen merken ze dat de skipakken met bijhorende bril en de trainingspakken veel worden gekocht. De retrostijl zeg maar. Maar ook de traditionele 'sjieke' en vaak bontgekleurde jasjes vinden hun weg naar de carnavalsvierders.
Dit zijn dé carnavaltrends van 2024:

Wat kan niet?

Als er een thema is dat eigenlijk niet meer kan, dan is het wel oorlogskleding. In het bijzonder de militaire pakjes. Een klant in de winkel is daar duidelijk over: "Dingen die met de oorlog te maken hebben, dat vind ik afschuwelijk. Jaren geleden was het wel een thema, rondom de olie, maar nu vind ik het geen dingen meer die je zou moeten doen." Volgens verkoopster Susan van Helden is er met carnaval maar één regel: "Alles kan." Maar ook zij begrijpt dat oorlogskleding dit jaar een gevoelig thema is. "Je merkt wel dat kinderen het nog steeds willen. Jonge jongens en soms ook meisjes. Volwassenen vinden het in ieder geval niet kunnen."
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!