Sterrenrestaurant in Well in verkoop: 'Met pijn in hart'

Restaurant Brienen aan de Maas in Well in december 2021. © L1 (Guus Benders)
Sterrenrestaurant 'Brienen aan de Maas' in Well staat in de verkoop. Patron-Cuisinier en Michelinster-houder René Brienen (60) en echtgenote Marja (63) hebben het restaurant in de verkoop gezet vanwege de gezondheid van Marja.
"We doen dit met pijn in ons hart. We moeten stoppen vanwege de gezondheid van mijn vrouw. We zijn het restaurant samen gestart en dan vind ik dat we ook samen moeten stoppen", vertelt Brienen aan L1.

Blijven werken

Het is op dit moment nog niet duidelijk wanneer en op welke manier ze stoppen. "Ik wil graag blijven werken, maar in welke vorm en waar zal de tijd ons leren. Mijn vrouw stopt helemaal met werken", zegt Brienen. "Ze zal daarna wel nog vrijwilligerswerk gaan doen."

Moeilijke beslissing

Voor het echtpaar was het een moeilijke beslissing om het restaurant in de verkoop te zetten. "Al een jaar of vijf kampt mijn vrouw met een slechte gezondheid. Op den duur moet je zeggen: 'Nu nemen we de beslissing'. Ze houdt het op dit moment een halve dag vol en dat is niet genoeg op dit niveau. En je vervangt elkaar na al die jaren ook niet. Stoppen doen we uit liefde voor elkaar."
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!