Debat over ontevredenheid binnen college Venlo

Het stadhuis in Venlo. © iStock
Er heerst ontevredenheid binnen het college van Venlo. Bij een aantal oppositiepartijen is 'een prettige en betrouwbare samenwerking op dit moment nihil'. Daarom is het onderwerp op de raadsagenda van volgende week woensdag gezet.
Dat meldt Omroep Venlo.
Volgens de oppositiepartijen Veur Groeët Venlo, Venlose Seniorenpartij, PVV, Denk, Forum voor Democratie en de fractie Oruç worden vragen vaak onjuist of half beantwoord. In een interpellatiedebat, dat door Leon Bastiaans van Veur Groeët Venlo is aangevraagd, wordt het college aan de tand gevoeld. Daarin wordt gesproken over een onderwerp dat nog niet op de agenda stond.

Ergernis

"Wij ergeren ons al langer aan de gebrekkige antwoorden die we krijgen op vragen. Wij hebben als partij al zeven dossiers waarin we gebrekkige of foute antwoorden hebben gekregen", aldus Bastiaans. De oppositiepartijen steunden daarom zijn verzoek om hierover te debatteren. "We willen niet vooruitlopen op het debat en willen eerst antwoorden horen van het college. Maar we houden een motie van wantrouwen achter de hand."

Serieuze verbetering

De vragen gelden voor het gehele college, maar de partijen richten zich ook expliciet op wethouder Pollux: "Omdat veel dossiers met gebrekkige antwoorden in de portefeuille van deze wethouder zitten", zegt Bastiaans. Met het debat hopen de partijen dat de situatie verandert. "We willen in het debat in ieder geval horen dat er echt een serieuze verbetering komt in de wijze van het beantwoorden van vragen."
De raadsvergadering met het interpellatiedebat is woensdag 31 januari.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!