Grote afvalberg Maastricht: opruimen kost duizenden euro's

De afvalberg in Maastricht is na bijna een maand nog altijd niet opgeruimd © L1 (Thomas Kusters)
De gemeente Maastricht moet flink de portemonnee trekken om de grote afvalberg vlakbij milieupark Randwyck op te ruimen. De totale kosten: 16.700 euro.
Dat blijkt uit antwoorden van het college van burgemeester en wethouders op schriftelijke vragen van de Sociaal Actieve Burgerpartij (SAB) over dit onderwerp.

Camera

De gemeente Maastricht wil op korte termijn een mobiele camera in het gebied plaatsen om een eventueel volgende dumping vast te kunnen leggen. Het Openbaar Ministerie (OM) heeft dit verzoek inmiddels goedgekeurd.
Ook wordt onderzocht of het gronddepot op de locatie kan worden afgegraven. Op die manier zou de plek waar nu het afval gedumpt wordt binnen het zicht van de camera van de Samenwerkende Industrieterreinen Maastricht (SIM) komen.

Toenemend aantal dumpingen

Het afval wordt op korte termijn opgeruimd. Wanneer dat precies zal zijn, kan de gemeente nog niet zeggen. "We zien al sinds 2020 een toenemend aantal dumpingen op deze locatie. Deze zijn regelmatig opgeruimd, maar hiermee belonen we de dumpers voor hun dumpgedrag. Omdat we dat niet langer wenselijk achten, hebben we het afval laten liggen en zijn we op zoek gegaan naar een betere oplossing voor de lange termijn", aldus het college.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!