Drie aanhoudingen tijdens actie Extinction Rebellion op MAA

Extinction Rebellion houdt sit-in op Maastricht Aachen Airport. © Track'88
Bij een actie van Extinction Rebellion (XR) zaterdagmiddag op het vliegveld van Maastricht Aachen Airport zijn drie actievoerders aangehouden. Het drietal begaf zich illegaal op het platform.
Dat meldt de Koninklijke Marechaussee. Het gaat om een onaangekondigde actie.

Sit-in

Daarnaast houden er zo'n vijftien mensen in de vertrekhal van de luchthaven een sit-in en delen flyers uit. De activisten eisen dat er een goed klimaatplan komt voor het vliegveld, dat er geen gemeenschapsgeld gaat naar de luchtvaart en dat de luchtvervuiling fors wordt verminderd. Tevens willen ze een verbod op privéjets.

Gesprek directeur

In november voerde Extinction Rebellion ook al actie op het vliegveld. Daarna volgde een gesprek met directeur Jonas van Stekelenburg van MAA, maar dat leverde in de ogen van de actievoerders te weinig op, waarop nieuwe acties zijn aangekondigd. Een woordvoerster van Extinction Rebellion zegt dat de actiegroep niet vertrekt voordat de eisen zijn ingewilligd.

Maart

Voor maart heeft Extinction Rebellion een nieuwe actie op Maastricht Aachen Airport aangekondigd.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!