Mic skiet door straten van Valkenburg tijdens sneeuwval

Freestyle-skiër Mic Austen © L1 / Ruud van Broekhoven
Mic Austen (18) was nog op school toen het begon met sneeuwen. Toen hij merkte dat er een dik pak was gevallen, greep hij meteen naar zijn latten om te skiën.
Terwijl auto's zich met moeite voortbewogen in de langzaam vallende sneeuw, kon Mic hen moeiteloos voorbij.

Droom

Het was opvallend om een skiër door de straten van Valkenburg te zien gaan, maar voor Mic was het een langgekoesterde droom. Sinds zijn derde staat hij al op de latten, en de afgelopen jaren heeft hij zich toegelegd op freestyle skiën. In Nederland een relatief onbekende sport, vergelijkbaar met stunts in een skatepark. Zijn ski's en schoenen zijn aangepast om indrukwekkende acrobatische bewegingen uit te voeren.

Niet voor iedereen geschikt

De sport is niet voor iedereen geschikt. Mic waarschuwt anderen dan ook om niet zomaar achter een auto aan te skiën, maar eerst de sport goed onder de knie te krijgen. De sneeuw betekent alles voor Mic, en hoewel hij graag nog meer dagen in Valkenburg had willen skiën, maakt de dooi dat onmogelijk. Hij moet nu terugvallen op zijn oefenlocatie bij SnowWorld.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!