Organisatie LVK: 50.000 euro onverwachte kosten door sneeuw

De opbouw van het LVK © Pascal Courbois (L1)
De Sjeng Kraft Kompenei heeft 50.000 euro extra kosten moeten maken voor het Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer (LVK). Met name de vele sneeuw die is gevallen, zorgt ervoor dat de kosten snel oplopen.
De extra kosten zitten onder meer in het inhuren van sneeuwschuivers en extra kranen, het strooien van zout en de verdubbeling van het aantal rijplaten om te voorkomen dat machines zich vastrijden in de modder. Het LVK wordt vrijdag 26 januari gehouden bij kasteel Vaeshartelt in Maastricht.

Mammoet kranen

"We hadden 300 rijplaten begroot, maar hebben het dubbele aantal nodig", vertelde Marcel van Eeghem van de Sjeng Kraft Kompenei op L1 Radio. "Ook moesten we extra Mammoetkranen inhuren en zijn afspraken meerdere malen verzet moeten worden vanwege de sneeuw en de natte, drassige periode die er voor de sneeuw was."

Tijdschema

De sneeuw zorgde niet alleen voor meer kosten, ook qua opbouw ligt de organisatie achter op schema. Bij kasteel Vaeshartelt wordt een paviljoen van 90 meter lang, 50 meter breed en 18 meter hoog gebouwd om alle 7.500 bezoekers te kunnen verwelkomen. "We hopen na het weekend het tijdschema weer op de lijn te hebben. Het zeil ligt inmiddels op de tent, maandag hopen we alle techniek te plaatsen."

Onverwachte kosten

De Sjeng Kraft Kompenei is in overleg met de Stichting LVK hoe de extra kosten betaald gaan worden. "We hopen dat we er op een goede manier uitkomen, het is natuurlijk overmacht, want dit hadden wij niet gebudgetteerd omdat niemand deze heftige sneeuwval had verwacht. We hadden met veel onvoorziene zaken rekening gehouden, maar niet met deze sneeuw", aldus Van Eeghem.
Een hoogwerker in het besneeuwd LVK-paviljoen © Pascal Courbois (L1)

Veel begrip

Artiesten en bezoekers van het LVK hoeven zich volgens Van Eeghem geen zorgen te maken of vrijdag alles door kan gaan. "We hebben vertrouwen erin dat alles goed gaat komen. We merken ook dat leveranciers goed met ons meedenken en begrip hebben voor de situatie. We zijn met man en macht bezig om alles op tijd af te krijgen. Als vrijwilligersorganisatie hebben we allemaal een tandje bijgezet."
Benieuwd naar wie er in de finale staan? Vrijdag 19 januari is de derde en laatste halve finale te zien om 18:00 uur bij L1 TV. De bekendmaking van de 20 finalisten van het LVK 2024 gebeurt vervolgens op zondag 21 januari via L1 Radio van 13:00 tot 15:00 uur.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!