Winter in het zuiden: thuiszitten kan altijd nog

Wintergezicht tussen Vijlen en Vaals. © L1 (Peter Beeker)
Bij de haard is het goed toeven maar op een winterse dag als deze zoeken veel mensen de buitenlucht op.
Bij het Drielandenpunt in Vaals is het zicht niet zo goed door de mist. Winterwandelaars komen ondanks dat uit alle hoeken van het land.

28 centimeter

Twee vrienden uit Overijssel zijn niet alleen voor hun plezier naar het diepe zuiden gereden. "Wij houden iedere dag een weersite bij. En voor de mooiste plaatjes moesten we vandaag toch echt een stukje rijden. 28 centimeter sneeuw hebben we gemeten!"

Echt winter

Met de rollator door de sneeuw gaat eigenlijk best goed zegt een wandelaar: "Het mooiste is dat het nu echt winter is. Voor hetzelfde geld is het 18 graden. Je weet het tegenwoordig niet meer. Dit is prachtig."

Skiën

Normaal gaat hij altijd skiën in Oostenrijk maar dat hoeft donderdag niet vertelt een jongeman uit Vijlen: "In mijn eigen dorp op de latten staan maak je niet vaak mee. Steeds weer terug de berg op lopen voor een nieuwe afdaling is wel vermoeiend. Over twee weken gaan we op wintersport maar dit pikken we toch mooi mee."

Snowboarden

Er werd niet alleen geskied, in Geleen werd er donderdag ook gesnowboard. Jesse Augustinus, professioneel freestyle snowboarder, kon door de sneeuw even in zijn eigen provincie aan de bak.

Naar de dierentuin

Niet iedereen ging genieten in de natuur. Ook de GaiaZOO in Kerkrade trok bezoekers donderdag. En je zou denken dat het winterweer niet voor ieder dier heel prettig is, maar er zijn zeker wel een aantal dieren die zich erg goed voelen bij dit winterse weer. Zoals de veelvraat. "Deze dieren zijn er echt opgebouwd om tegen dit soort temperaturen te kunnen, dus die ervaren de kou niet zoals wij dat doen", dit vertelt Emilie Prins, curator GaiaZOO. Maar er zijn ook dieren die naar binnen zijn gebracht, zoals de giraffen.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!