Maastrichtse megaloods definitief van de baan

Er werd destijds gedemonstreerd tegen de komst van de loods. © Jean-Pierre Geusens
Er komt geen megaloods in de Maastrichtse wijk Limmel. De gemeente Maastricht koopt de tien hectare bouwgrond in de wijk voor bijna 24 miljoen euro.
Het terrein kwam in de zomer van 2021 in het nieuws omdat de Limburgse zakenman Rien Leeijen er een megaloods wilde bouwen. De buurt kwam in opstand, wat ertoe leidde dat de ondernemer zijn plannen in de ijskast plaatste. Nu de gemeente het terrein gekocht heeft is de megaloods definitief van de baan.

Eigendom

Volgens wethouder Frans Bastiaens is de beoogde koopprijs van 23,5 miljoen euro marktconform. De wethouder stelt verheugd te zijn dat Leeijen het terrein aan de gemeente wil verkopen. Hoeveel Leeijen, die het gebied in 2021 kocht via een aandelentransactie, betaalde voor de terreinen is nooit bekend geworden. Indien de gemeenteraad instemt met de aankoop komt het zogenaamde Tregaterrein op 14 februari in handen van de gemeente.
Het kan nog jaren duren voor de eerste woningen op het terrein worden gebouwd. Vanwege de huidige stikstofbeperkingen ligt er nog geen bestemmingsplan klaar voor het gebied.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!