Achtergelaten hond Snoetje gered door Arcenaar

Pensionhouder Piet Tonies uit Oss en hond Snoetje. © Omroep Brabant (Eva de Schipper)
Hond Snoetje, die al zeven maanden in het dierenpension van Piet Tonies in Oss verblijft, heeft dankzij ondernemer en Arcenaar Mark Zijlstra kijk op een nieuw huis.
"Ik las het verhaal via Facebook, reageerde op het bericht en zo is het balletje gaan rollen", vertelt Zijlstra die sinds anderhalf jaar in Arcen woont.
Hond Snoetje werd zeven maanden geleden samen met nog een hondje gebracht naar het pension. In eerste instantie voor een week. Alleen werd de andere hond wel opgehaald en Snoetje niet.

Rekening

"De eigenaar van het pension probeerde steeds contact te krijgen met de eigenaren, maar dat lukte niet. Toen heeft hij zijn verhaal gedaan aan de media." Volgens de ondernemer mag er in het eerste jaar dat een hond wordt achtergelaten geen nieuw baasje worden gezocht zonder dat de eigenaren hiervoor tekenen. "De pensionhouder wist zich dus geen raad meer en de rekening liep natuurlijk op."
Zijlstra ging vervolgens langs in Oss. "Ik denk in oplossingen en heb aangegeven niet te willen onderhandelen over een hond en heb gevraagd hoeveel hij nodig had. Dat werd 2000 euro." Er stond een rekening open van 2500 euro.

Coronasteun

"Ik werd via mijn zaak gebeld door de eigenaresse van Snoetje. Zij vertelde dat ze in de problemen waren gekomen door de coronasteun die ze terug moeten betalen. De eigenaresse gaf bij mij aan afstand te doen van Snoetje. Zo konden we op zoek naar een nieuw baasje."
Zowel de Arcenaar als de pensionhouder worden vervolgens overspoeld door berichten van mensen die graag Snoetje een thuis willen geven. "Tonies had op den duur zijn aanrecht vol liggen met telefoonnummers van mensen die interesse hadden. Hij zag door de bomen het bos niet meer. Snoetje is inmiddels bijna net zo bekend als Lassie."

Knipbeurtje

Volgens Omroep Brabant verhuist Snoetje zaterdag, na zeven maanden in onzekerheid te hebben gezeten, naar zijn nieuwe baasjes in Geffen. "Aan mij is ook gevraagd om Snoetje een thuis te bieden, maar ik reis zoveel voor mijn werk. Ik kan er niet zo vaak zijn als goed is voor het hondje. Snoetje is pas twee jaar, die heeft recht op mensen die tijd hebben", sluit Zijlstra af.
Aan Omroep Brabant vertelt Tonies dat het goed klikt tussen Snoetje en de nieuwe eigenaren. "Het klikt en ze hebben een grote tuin. Dat is fantastisch voor Snoetje. Hij moet alleen nog even naar de kapper", zegt hij lachend.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!