Frans, Lex en Emmy lanceren nieuw vastelaovesnummer

Lex en Frans brachten, samen met Emmy Ackermans, een nieuw vastelaovesnummer uit. © Omroep Venlo
Zangers Lex Uiting, Frans Pollux en Emmy Ackermans brengen samen het nieuwe nummer 'Met 'n Zaachte G' uit. Dit om het 33-jarige jubileum van de Boètegewoeëne Boètezitting te vieren.
De organisatie Stadscommité BBZ vroeg Lex Uiting een nummer te schrijven, om namens Venlo een cadeautje te geven aan de provincie. "Toen dacht ik meteen aan Frans en Emmy", vertelt hij tegen Omroep Venlo.

Met 'n Zaachte G

"Het verbindt de hele provincie om samen liedjes te zingen", aldus Uiting. "In elk dialectnummer komt die zachte G terug, niet alleen met de vastelaovend." Pollux knikt: "Het schept een band om samen die liedjes te zingen met een zachte G." Tijdens de Boètezitting-tour dwars door Limburg, wordt naast het uitdelen van Zoepkoelbandjes ook het nieuwe nummer op vijf locaties live gezongen.

Jubileumlied

De BBZ voelt voor Pollux als een baanbrekend sentiment. "De Boètezitting heeft de vastelaovend echt veranderd. Mijn vader stond op de allereerste, dat was als een soort grapje bedacht en er kwam ook bijna niemand verkleed." Al snel groeide het concept van podia door de stad provinciaal uit. "Nu zijn die podia met artiesten onmisbaar, dat heeft de vastelaovend massaler, jonger en groter gemaakt." Wel hoopt Pollux dat vastelaovend niet alleen maar draait om kijken en luisteren naar anderen. "Vastelaovend draait ook om zelf doen."

Emmy Ackermans

Zangeres Emmy Ackermans won het Regio Songfestival 2023 met haar liedje 'T letste rundje'. Het nummer scoorde niet alleen 177 punten, maar ook de aandacht van Lex Uiting. "Ik had haar beloofd dat als ze de winst voor Limburg zou binnenhalen, we een keer iets samen zouden maken." En die belofte kwam de Venlonaar na. "Emmy is in het nummer de stem van de vrouwelijke vierder."
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!