Honderden studenten wachten al weken op sleutel: 'Shit'

Studenten Bayza bij het vertraagde studentencomplex in Maastricht Randwyck. © L1
Door waterschade en problemen met de constructie is de bouw van een studentencomplex in Maastricht al weken vertraagd. Honderden studenten zijn daardoor gedupeerd en verblijven noodgedwongen onder meer op een vakantiepark.
De ruim 500 studenten die er vanaf begin januari al in hadden moeten zitten, verkeren nu in grote onzekerheid.

Shit

Rechtenstudent Beyza Akça had de huur van haar dure studentenkamer al opgezegd om in het nieuwe complex in Randwyck te gaan wonen. Twee weken voordat ze haar sleutel zou krijgen, kreeg ze te horen dat de afgesproken datum niet haalbaar was. "Vanaf 6 januari had ik hier eigenlijk moeten wonen", vertelt Beyza. "Toen dacht ik 'ja shit', want ik zat midden in mijn tentamenweek." De studente heeft nog geen idee waar ze aan toe is qua huisvesting.

Oplossing

Uitbater Nido Living laat weten er alles aan te doen om zo snel mogelijk tot een oplossing te komen en hoopt 2 februari te kunnen opleveren. Projectontwikkelaar Hurks weigert te reageren op vragen. Voor de gemeente Maastricht is het helder: "Belangrijkste is dat studenten onderdak hebben vanaf 2 februari. Waar het echt om gaat is dat de studenten goed kunnen wonen, leren en leven in Maastricht. En daar moeten de aannemer, de afnemer en de projectontwikkelaar mee aan de slag", stelt wethouder Johan Pas.

Advocaat

Veel vertrouwen heeft Beyza echter niet in de oplevering van haar nieuwe studio. "Ze hebben geen tijdslot gegeven. Eerst waren het een paar maanden en toen was het opeens weer anderhalf jaar. En toen kreeg ik een bericht dat het beter was om het contract te ontbinden en op zoek te gaan naar iets anders." De studente heeft inmiddels een advocaat in de arm genomen om Nido Living aan de voorwaarden te houden.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!