40 maanden geëist tegen man die drugs in auto's verstopte

Stockfoto © iStock
Tegen een man uit Brunssum (47) is dinsdag 40 maanden cel geëist door het Openbaar Ministerie (OM). Vijf maanden zijn voorwaardelijk.
De man wordt ervan verdacht de handel en het transport van verdovende middelen te faciliteren. Behalve een gevangenisstraf wil het OM ook dat hij een bedrag van ruim 150.000 euro terugbetaalt.

Verborgen ruimtes in auto's

Hij zou onder de naam 'Stashy' het vervoeren van drugs en andere illegale goederen ondersteunen. Dat werd duidelijk dankzij onderschepte SkyECC-berichten. Volgens het OM zou de man uit Brunssum onder andere verbogen ruimtes in voertuigen hebben gebouwd. Ook in katalysatoren werden spullen verstopt.

Uitspraak

De man voerde dit uit in een garagebedrijfje achter zijn huis. Ook had hij een garage in Duitsland, net over de grens in Tüddern. Daar werd een katalysator met ingebouwde ruimte aangetroffen. In december 2021 werd hij aangehouden. Hij wacht in vrijheid de uitspraak af, die over twee weken plaatsvindt.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!