Sneeuwval: lesroosters scholen nauwelijks aangepast

Bij sommige opleidingen van Vista College worden de lessen online gegeven. © Track'88
De opleiding Kunst, Theater en Media van het Vista College in Heerlen is tot dusver de enige opleiding die het lesrooster voor woensdag heeft aangepast. De opleiding doet dit vanwege de verwachtte sneeuwval in met name het zuiden van de provincie.
Dat blijkt uit een rondgang van L1 langs diverse onderwijsinstellingen en scholenkoepels.

Geen fysieke lessen

De opleiding Kunst, Theater en Media van het Vista College in Heerlen geeft woensdag geen fysieke lessen, maar laat de lessen online doorgang vinden. Bewegingslessen die niet online gegeven kunnen worden, zullen niet doorgaan. Donderdag wordt weer het normale lesrooster hervat.

Universiteit Maastricht

Of andere opleidingen van Vista het voorbeeld volgen, daarover kon de school geen informatie geven. "Alle opleidingen mogen dat zelf beslissen", aldus een medewerker. Datzelfde laat ook een woordvoerder van de Universiteit Maastricht weten. "Het is niet iets dat vanuit de gehele organisatie wordt besloten, maar faculteiten beslissen dit zelf. Het heeft te maken met de diverse onderwijsvormen die gegeven worden." Vooralsnog heeft de UM niet besloten om de roosters aan te passen. "Als dat nodig is, doen we dat woensdag alsnog."

Weeromstandigheden

Daarbij sluit ook Zuyd Hogeschool zich aan. De situatie rondom het weer wordt nauwlettend in de gaten gehouden. Een woordvoerder laat in een reactie weten: "De opleidingen besluiten zelf of eventuele maatregelen nodig zijn, afhankelijk van hun specifieke situatie. Over het algemeen genomen zijn woensdagen wel rustige dagen bij Zuyd Hogeschool. Ook zijn er enkele opleidingen die maar beperkt of geen onderwijs gepland hebben staan, dit in verband met nadere tentamens."
Bij Fontys gaan ondanks code geel de lessen en tentamens in principe gewoon door. "We stellen ons wel coulant op als er problemen zijn met het openbaar vervoer", laat een woordvoerder van Fontys weten. Dit wil zeggen als studenten of medewerkers eerder naar huis willen vanwege het slechte weer is dit mogelijk.

Geen wijzigingen in lesroosters

INNOVO, met ruim 40 scholen in Zuid- en Midden-Limburg in het primair onderwijs, heeft geen aangepast lesrooster. Volgens een woordvoerder gaat het in het basisonderwijs op woensdag ook maar om een halve lesdag. Bij de woordvoerder van Fontys was niets bekend over aanpassingen in lesroosters. Ook daar mogen de opleidingen individueel de keuze maken. Stichting LVO laat de beslissing om aanpassingen te doen in het lesrooster bij de scholen zelf. "Onze scholen liggen verspreid door heel Limburg. Het weer is te lokaal om dit centraal te beslissen. Afhankelijk van hoeveel en of er sneeuw komt, kunnen scholen zelf passende maatregelen nemen", zo laat een woordvoerder weten. Ouders en leerlingen worden dan zo snel mogelijk geïnformeerd.

Ruim vijf centimeter

Woensdag gaat het naar verwachting tegen en in de middag vanuit het zuiden sneeuwen. In Zuid-Limburg kan dan ruim vijf centimeter sneeuw vallen en in het uiterste zuidoosten van de provincie zeker tien centimeter volgens Meteo Limburg. Bekijk het actuele weerbericht.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!