Minder treinen vanwege verwachte sneeuw

Woensdag wordt er weer sneeuw verwacht, met het zwaartepunt in Limburg en Zuidoost-Brabant. © iStock
De Nederlandse Spoorwegen (NS) neemt maatregelen om zich te weren tegen het aangekondigde winterweer. Zo zullen er woensdag tussen Utrecht en Sittard twee in plaats van vier intercity's per uur rijden. De treinen van Arriva rijden wel volgens de normale dienstregeling.
Woensdag wordt er weer sneeuw verwacht, met het zwaartepunt in Limburg en Zuidoost-Brabant.

Kans op storingen verkleinen

Door minder intercity’s in te zetten, ontstaat er volgens de vervoerder van NS meer ruimte om eventuele problemen op het spoor snel op te lossen. Ook wil de NS zo de kans verkleinen dat storingen in Limburg elders tot hinder leiden.

Extra reistijd

Als gevolg van deze maatregel zal een deel van de reizigers tussen de Randstad en Limburg een extra overstap moeten maken. De extra reistijd bedraagt volgens de NS dan 15 minuten.

Extra personeel

Arriva meldt woensdag extra personeel in te zetten om ervoor te zorgen dat busdiensten zoveel mogelijk doorgang kunnen vinden. "Denk hierbij aan het vrijmaken van uitritten en dergelijke." Toch kunnen bussen alsnog vertraging en uitval ondervinden. Reizigers worden geadviseerd rekening te houden met alternatief vervoer en alleen maar te reizen als dit niet anders kan.
De NS zet woensdag ook extra medewerkers in op de stations. Spoorwegbeheerder ProRail houdt storingsploegen en hulplocomotieven achter de hand.

Sneeuw

Woensdag gaat het naar verwachting tegen en in de middag vanuit het zuiden sneeuwen. In Zuid-Limburg kan dan ruim vijf centimeter sneeuw vallen en in het uiterste zuidoosten van de provincie zeker tien centimeter volgens Meteo Limburg. Hier vind je het actuele weerbericht.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!