Insulinemoord: vrouw sterk verminderd toerekeningsvatbaar

Volgens justitie heeft dochter Josine haar moeder bewust een te hoge dosis insuline toegediend. © iStock
Deskundigen achten een Sittardse vrouw die verdacht wordt van de moord op haar moeder sterk verminderd toerekeningsvatbaar.
Dat maakte het Openbaar Ministerie (OM) dinsdag bekend tijdens een zitting in de rechtbank van Maastricht.

Insuline

Op 22 februari 2023 zou de vrouw haar moeder én zichzelf een te hoge dosis insuline hebben toegediend, waarop beide vrouwen in het ziekenhuis belandden. Dochter Josine S. krabbelde op en overleefde het, maar haar moeder niet.

Wens

Volgens justitie heeft de 53-jarige Josine haar moeder bewust een overdosis insuline ingebracht waardoor haar moeder (78) kwam te overlijden. Tijdens een eerdere zitting vertelde advocate Clarice Stenger dat het toebrengen van de insuline een wens van moeder en Josine was. Hulp bij zelfdoding is strafbaar, tenzij een arts hulp biedt volgens de regels van de euthanasiewet.

Wonen

Josine woonde haar hele leven bij haar ouders en deskundigen stellen dat begeleid wonen noodzakelijk is. De verdachte verblijft momenteel in een Penitentiair Psychiatrisch Centrum (PPC), daar krijgt ze psychiatrische zorg. Wanneer de zaak inhoudelijk wordt behandeld, is nog niet bekend.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!