Ger Koopmans gaat OLS 2024 leiden

Ger Koopmans © L1
Oud-cultuurgedeputeerde en oud-OLS-president Ger Koopmans uit Velden wordt voorzitter van het stichtingsbestuur dat in 2024 het Oud Limburgs Schuttersfeest in de gemeente Beekdaelen gaat organiseren. De exacte locatie van het OLS in 2024 wordt binnen enkele weken bekend.
Dat werd maandagavond bekend.

Zeskoppig bestuur

Het stichtingsbestuur bestaat voorlopig uit zes leden. Naast Ger Koopmans zijn dat namens de schutterijen van Beekdaelen Jos Timmermans en Zephyr Reijnen. Frank Hamstra wordt penningmeester, Gerjan Schijlen zal de sponsoring coördineren en Jolanda Janssen is verantwoordelijk voor communicatie. Burgemeester Eric Geurts en wethouder Levin de Koster van Beekdaelen en oud vice-president van het OLS Hubert Brouns uit Kinrooi (B) worden adviserend bestuurslid.

Locatie

Een exacte locatie van het feestterrein op zondag 7 juli is er nog niet. De vertegenwoordigers van de schutterijen van Beekdaelen die op grond van meerdere criteria momenteel onderzoeken welke locatie het meest geschikt is voor dit megafestijn, verwachten binnen enkele weken een definitieve keuze.

Vrijwilligers

Inmiddels hebben tientallen vrijwilligers zich gemeld om de OLS-organisatie te ondersteunen. Ger Koopmans: “De bemensing gaat snel, de organisatie begint te lopen, het enthousiasme is overal voelbaar.” Het stichtingsbestuur verwacht voor de organisatie van het Oud Limburgs Schuttersfeest op zondag 7 juli, maar ook voor het Kinjer-OLS en het omlijstend OLS-programma zo’n 1500 vrijwilligers nodig te hebben. De verschillende werkgroepen gaan op korte termijn aan de slag.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!