Familie Gino begripvol voor traag strafproces

Na afloop van de stille tocht werden er ballonnen in de lucht gelaten voor de overleden Gino. © Jean-Pierre Geusens
De nabestaanden van de vermoordde Gino van der Straeten kunnen leven met het trage strafproces in de zaak Donny M. De inhoudelijke behandeling van de zaak zal pas na de zomer plaatsvinden.
Dat vertelde advocaat Phil Boonen maandagavond aan tafel bij L1mburg Centraal.

Wachten op antwoorden

Ruim anderhalf jaar na de moord op de negenjarige Gino is het nog altijd wachten op de inhoudelijke behandeling van de zaak. Donny M. heeft bekend Gino te hebben gedood, maar het is nog altijd wachten op een veroordeling. "Dat is heel dubbel voor de zussen van Gino", aldus Boonen. "Hoewel ze de zaak liever vandaag dan morgen afsluiten, willen ze ook heel graag antwoord op de vragen die er nu nog zijn."

Geen bijzonderheid

Zo als het er nu naar uit ziet wordt de zaak in september of oktober inhoudelijk behandeld. "We hoopten op het voorjaar, maar dat is helaas niet gehaald." Dat die behandeling dan na twee jaar pas plaatsvindt, is geen bijzonderheid. "Helaas komt het vaak voor dat zaken lang moeten wachten op de behandeling. Dat heeft met heel veel zaken te maken, van gebrek aan capaciteit tot vernieuwd onderzoek."

Rouwproces

Dat de nabestaanden zo lang moeten wachten op afronding van de zaak zorgt er volgens Boonen ook voor dat de zussen niet verder kunnen met hun rouwproces. "Zo'n wachttijd gun je niemand. Je wilt dat slachtoffers en nabestaanden het kunnen afsluiten. Want zo lang dat niet gebeurt, is er ook geen ruimte voor het verwerkings- en rouwproces."
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!