Claessen Tankcleaning gedeeltelijk stilgelegd na giflek

Blauwzuurgas en waterstofsulfide vrijgekomen bij bedrijf Venlo © Edward-Media
Bij het Venlose bedrijf Claessen Tankcleaning zijn zondag twee verschillende giftige stoffen ontsnapt: blauwzuurgas en waterstofsulfide. De oorzaak is nog niet duidelijk. De waterzuiveringsinstallatie van het bedrijf mag voorlopig niet worden gebruikt.
Dat meldt de gemeente Venlo. Die heeft maandag een extra controle uitgevoerd. Daaruit bleek dat het bedrijf zich houdt aan de afspraak die zuiveringsinstallatie niet te gebruiken.

Afvalwater

Claessen houdt zich bezig met het reinigen van tankwagens. Dat gaat gewoon door. Maar het bedrijf mag het afvalwater dat daarbij ontstaat niet zuiveren. Dat moet worden opgeslagen in speciale buffertanks.
Volgens de gemeente bleek uit metingen van de brandweer dat waterstofsulfide en blauwzuurgas via de lucht zijn verspreid. Hoe dat kon gebeuren is vooralsnog onduidelijk. Beide zeer giftige stoffen hebben een opvallende geur. De stoffen zijn niet in het riool terechtgekomen.

Plan van aanpak

Venlo wil eerst weten wat de oorzaak is en wil een plan van aanpak van Claessen. Dan beoordeelt de gemeente of de werkzaamheden normaal kunnen worden hervat.
Claessen Tankcleaning heeft vaker te maken gehad met incidenten. NRC publiceerde in de zomer van 2023 een artikel over allerlei misstanden bij het bedrijf aan de Columbusweg in Venlo.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!