WML probeert drinkwatervoorziening woonboten te herstellen

Met een veerboot werden de woonbootbewoners naar huis gebracht © Jean-Pierre Geusens
Waterleiding Maatschappij Limburg (WML) zoekt een oplossing voor de drinkwatervoorziening voor de woonboten in Maastricht
Tien bewoners van de woonboten mochten na de damdoorbraak in Bosscherveld terugkeren, maar geen enkele bewoner heeft dat gedaan. Ze ontdekten bij hun terugkeer naar de woonboot dat er geen stromend water was.

Kapotte hoofdleiding

De oorzaak van het probleem is een kapotte hoofdleiding die over de bodem loopt. De hoofdleiding is waarschijnlijk kapot gegaan door de sterke stroming van het water.

Niet eenvoudig op te lossen

WML is naar verschillende mogelijkheden aan het kijken om de doorstroomvoorziening zo snel mogelijk te herstellen. "Het is niet zo eenvoudig op te lossen. Er moet een nieuwe leiding worden aangelegd en die loopt over de bodem", zegt Yvonne Hermans van WML. "We zijn samen met een aannemer aan het kijken wat de beste en snelst mogelijke oplossing is om een nieuwe leiding aan te leggen. Daarbij houden we de betrokkenen, waaronder de gemeente, op de hoogte."

Hotel

De woordvoerder kon nog niet zeggen hoe lang dat gaat duren. Totdat een nieuwe hoofdleiding is aangelegd en weer drinkwater uit de kraan komt, kan gebruik gemaakt worden van servicewater die de maatschappij ter beschikking stelt, mochten bewoners even terug gaan naar hun woning. De bewoners hebben het aanbod van de gemeente en WML geaccepteerd om in een hotel of vakantiepark te verblijven tot het probleem is opgelost.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!