Opgeluchte Lieke mag terug naar haar woonboot

Lieke Oexeman mag terug naar haar woonboot. © L1
Na dagen onzekerheid zijn tien in Maastricht geëvacueerde woonbootbewoners vrijdagavond weer thuis. Op 3 januari moesten ze halsoverkop van hun boot af.
Een opgeluchte Lieke Oexeman werd vrijdagmiddag met een pontje naar haar woonboot gebracht. "Het is heel spannend. Ik ben opgelucht en blij dat we zo snel terug kunnen."

Beschadigde brug

Water en stroom zijn weer aangesloten en er is niet veel schade op haar boot. Ze moest er met het pontje naartoe, omdat de beschadigde brug nog niet kan worden gebruikt. Die werd geramd door een woonboot die op drift raakte toen de overlaatdam het begaf.
Lieke heeft er wel een dubbel gevoel bij. Andere bewoners kunnen nog niet terug en zitten langer in onzekerheid. En hoe lang dat gaat duren, is nog de vraag.
Een deel van de boten is weer bewoonbaar © L1 (Maurice de Heus)

Noodverordening

In hetzelfde pontje zat ook de Maastrichtse burgemeester Wim Hillenaar. Die zegt dat de overige bewoners nog zeker een week geduld moeten hebben. Er geldt nu een noodverordening voor het noordelijke deel van de ligplaats van hun woonboten. Het zuidelijke deel is weer veilig en toegankelijk.
De boten in het noordelijke deel liggen voor een groot deel op het droge. Het wordt volgens de burgemeester spannend of ze goed gaan drijven als het waterniveau weer normaal is.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!