Aantal ongelukken loopt snel op door gladheid op wegen

Twee auto's botsten tegen elkaar, vlak nadat een andere automobilist tegen een lantaarnpaal reed. © Edward-Media
Het aantal ongelukken op de Limburgse (snel)wegen liep donderdagavond snel op. Op meerdere plekken waren voertuigen met elkaar in botsing gekomen.
Door de combinatie van motregen en bevroren wegdek waren veel wegen spekglad. Vanwege de ijzel geldt tot vrijdagochtend 10:00 uur code oranje in Limburg.

Tegen een lantaarnpaal

In Reuver botste een auto tegen een lantaarnpaal. Twee achterliggende automobilisten schrokken daar zo van, dat ze daardoor tegen elkaar botsten. Niemand raakte daarbij gewond, al zijn alle betrokkenen voor de zekerheid wel gecontroleerd door ambulancepersoneel. Een berger sleepte later op de avond alle auto's af.

Andere plekken

Ook op andere plekken in de provincie zijn al meerdere ongelukken gebeurd door de spekgladde wegen.
Zo is op de A2 in zuidelijke richting tussen Wessem en Maasbracht een aanrijding geweest tussen een auto en een bestelbusje voor bijzonder transport. Een persoon zou daarbij gewond zijn geraakt. Door het ongeluk stond er enige tijd een file van zo'n drie kilometer.
Het busje kwam op de zijkant tot stilstand. © Fer Traugott

Weert en Maasbree

Op de Bocholterweg tussen Altweerterheide en Weert slipte een vrouw na een bocht de berm in. Ze kwam er met de schrik vanaf en raakte niet gewond.
Op de Midden Peelweg bij Maasbree sloeg een bestelbusje over de kop en belandde ook in de berm. De bestuurder werd gecontroleerd door ambulancepersoneel, maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis.
Het busje eindigde uiteindelijk in de berm. © Edward-Media

N280

Op de N280 bij Horn gebeurden donderdagavond twee ongelukken. Rond 20:40 uur vond daar bij hectometerpaaltje 13,9 een ongeval plaats door de gladheid. Even voor 23:00 uur was het 400 meter verderop raak, bij hectometerpaaltje 14,1. Eveneens een ongeval door de gladheid. Verder vond er op de Prins Mauritslaan in Geleen ook al een ongeval plaats, waarschijnlijk veroorzaakt door de gladheid.
Het is erg druk in Sint Joost, waar strooiwagens worden volgeladen met zout om de wegen mee te bestrooien:

Code oranje

Het KNMI heeft eerder op de avond al code oranje afgegeven vanwege gladheid op de weg. Eerder gold al code geel in onze provincie. De waarschuwing geldt ook in Brabant. Donderdagavond was het in Overijssel en Drenthe ook nog verraderlijk glad. Daar zijn tientallen verkeersongelukken gebeurd.
Het KNMI verwacht dat de gladheid in de loop van vrijdagochtend afneemt.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!