Verdachte van babbeltruc (60) gezocht voor tientallen zaken

Met een babbeltruc proberen criminelen bij hun slachtoffers binnen te komen © iStock
De 60-jarige man die dinsdag opgepakt werd nadat hij met een babbeltruc een woning in Susteren binnendrong, blijkt op de internationale opsporingslijst te staan. Hij wordt in verband gebracht met tientallen vergelijkbare zaken.
Hij sloeg ook in Limburg door de hele provincie zijn slag.

Smoesjes

Dinsdag wist hij samen met een 26-jarige vrouw een woning aan de Swentiboldstraat in Susteren binnen te komen door aan de 86-jarige bewoonster te vragen of ze gebruik mochten maken van het toilet. De bewoonster kreeg argwaan toen ze één van de twee door de woonkamer zag rondlopen.
De vrouw wist het tweetal naar buiten te werken. Ze bleken de hele woning doorzocht te hebben.

Signalement

De bewoonster sloeg direct alarm en kon de agenten een goed signalement van de twee daders doorgeven. Even laten zagen getuigen het tweetal bij een supermarkt aan het Wigibaldplein rondlopen. Zij hielden de man en de vrouw staande tot de politie arriveerde om het tweetal te arresteren. Of de oplichters ook daadwerkelijk iets uit de woning van de bejaarde vrouw mee hebben genomen, is nog niet bekend.

Internationaal gezocht

De 60-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats werd al geruime tijd gezocht en stond zelfs op de internationale opsporingslijst. Hij wordt in verband gebracht met enkele tientallen zaken waarbij een babbeltruc gebruikt wordt om een woning binnen te dringen en spullen te stelen.
De man heeft in heel Limburg slachtoffers gemaakt, in veel gevallen gaat het om oudere mensen. Hij wordt vrijdag voorgeleid bij de rechter-commissaris. Zijn 26-jarige handlanger zit ook nog vast.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!