Kou geen probleem voor marktkoopman in Panningen

Afbeelding ter illustratie
De markt in Panningen lijkt woensdagochtend weinig last te hebben van het koude winterweer. Op de markt komen vooral de vaste klanten, en voor veel mensen is de markt een wekelijks uitje.
"Kou is niet erg, daar kan je je op kleden", vertelt een vroege klant die met haar dochter inkopen doet. "Al merk ik wel dat mijn kinderen minder tegen de kou kunnen."

Vijftig jaar

Marktkoopman Walter van den Berssselaar staat zelf al bijna vijftig jaar met een sokkenkraam op de markt en weet als geen ander hoe koud het kan zijn. Een thermobroek, daarover een spijkerbroek, drie laagjes kleding, een dikke winterjas, handschoenen en een muts. Zijn dochter staat in een skipak sokken te verkopen.

Straalkacheltje

Koud hebben de marktkooplieden het niet. Want behalve het dik pak kleren heeft Walter een matje waar hij op staat, zodat de kou van de grond niet in zijn schoenen in trekt. En als klap op de vuurpijl heeft hij een straalkacheltje neergezet. En het is maar kou: "Wind, sneeuw of regen zijn veel erger".
En juist met dit weer draait Walter goede zaken. Van den Bersselaar prijst zijn sokken maar wat graag aan, tegen de kou.
Kijk voor de uitgebreide weersverwachting op 1imburg.nl/weer
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!