Horst aan de Maas in gesprek met minima

Het gemeentehuis van Horst aan de Maas in Horst. © Omroep Horst aan de Maas
De gemeente Horst aan de Maas begint met persoonlijke ondersteuning, om de inwoners die het financieel moeilijk hebben zo goed mogelijk te helpen. De gemeente gaat alle inwoners met een inkomen tot 150 procent van de bijstandsnorm uitnodigen voor een gesprek.
De bedoeling is stress verlagen en stabiliteit creëren.

Persoonlijke gesprek

De gesprekken die in de eerste helft van dit jaar gevoerd worden zullen ze natuurlijk ook voeren met de mensen die ze niet regelmatig spreken, want deze mensen hebben ook geldzorgen. Om die te bereiken zet de gemeente samenwerkingspartners in.

Vanzelfsprekendheid

"Om echt te kunnen meedoen in onze dorpen en om gezond en gelukkig te zijn, is het belangrijk dat je financiële zekerheid hebt. Voor veel inwoners is dat geen vanzelfsprekendheid, zij hebben veel financiële zorgen. We organiseren daarom dat medewerkers van de gemeente met hen zo snel mogelijk en indien nodig structureel, in gesprek gaan om te kijken welke stappen we samen kunnen zetten," zegt wethouder Roy Bouten.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!