Terugkijken: Helikopters dichten gat in dam met grote stenen

Een Chinookhelikopter aan het werk in Maastricht © defensie
Voor de tweede dag op rij hebben twee Chinookhelikopters boven Maastricht gevlogen om met zakken vol stenen het gat in de dam te dichten.
Kijk de operatie terug via onze Facebookpagina.

228.000 kilo steen

De twee Chinook-helikopters hebben zaterdag al 57 zakken met stenen, elk met een gewicht van 4.000 kilo, in het water op de plek van de overlaatdam gedropt. Dat betekent dat er zondagochtend al 228.000 kilo aan stenen in het water lag. De eerste netten waren volgens de Veiligheidsregio Zuid-Limburg toen al zichtbaar boven de wateroppervlakte. Daarmee kreeg de nieuwe provisorische dam van breuksteen steeds meer vorm.
Zondag wilden ze de klus klaren. Maar of dat ook helemaal gelukt is, is nog even de vraag. "De Chinooks konden zondagochtend pas later dan gepland ingezet worden door Defensie. We zien dat de zakken goed boven komen en dat het gat dus ook langzaam dichter wordt. We hopen op dit moment nog steeds zondagavond klaar te zijn, maar het is nog even spannend of we dat ook gaan halen", aldus een woordvoerder van Rijkswaterstaat
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!