Bewoners woonboten boos: 'Te veel onduidelijkheid'

Voor een aantal woonbootbewoners duurt het te lang. © L1
De geëvacueerde bewoners van de woonboten in Maastricht vinden dat er te veel onduidelijkheid is over de reparatie van het gat in de overlaatdam. Daardoor kunnen ze voorlopig niet terug naar hun woning.
Door de kapotte overlaat sloeg een woonboot los en ramde een brug.

Reparatie

De overige bewoners moesten hun woonboten verlaten in verband met de veiligheid. In het hele gebeid geldt een noodverordening. Rijkswaterstaat zegt het gat in de overlaatdam zo snel mogelijk te dichten. Hoe dat gebeurt, is nog niet bekend. Mogelijk worden er speciale netten en grote stenen gebruikt voor de reparatie. Een andere optie is dat het kanaal wordt afgesloten met een noodstuw of een container die gevuld is met stenen.

Te traag

De bewoners hebben eerder al aangegeven bedenkingen te hebben bij de veiligheid van de overlaatdam. Ze willen duidelijkheid over wanneer ze terug kunnen naar hun woningen. De bewoners moesten hun woningen twee dagen geleden halsoverkop verlaten en hebben amper spullen kunnen meenemen. Daarnaast vrezen ze dat ook hun boten losslaan of beschadigd worden door de sterke stroming als het repareren van de dam te lang duurt.

Begrip

De Veiligheidsregio Zuid-Limburg zegt begrip te hebben voor de emoties van de bewoners. "We hebben volop aandacht voor het welzijn en de veiligheid van de woonbootbewoners", laat de Veiligheidsregio weten in een persbericht. "We staan in direct contact met hen en vanmiddag is er bovendien een besloten bijeenkomst waarin zij worden bijgepraat over de laatste stand van zaken."
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!