Roermond treft laatste voorbereidingen uitvaart oud-bisschop

De uitvaart van oud-bisschop Harrie Smeets vindt zaterdagochtend plaats in de Sint Christoffelkathedraal in Roermond. © L1 (Tim van der Weerden)
De bloemen werden neergezet, alle stoelen werden genummerd en de organist was aan het repeteren. In de Sint Christoffelkathedraal in Roermond vonden vrijdag de laatste voorbereidingen plaats voor de uitvaart van oud-bisschop Harrie Smeets zaterdag.
Smeets overleed op woensdag 20 december op 63-jarige leeftijd. In de zomer van 2021 werd bij hem een hersentumor ontdekt die niet meer te genezen was.

Sober

De uitvaart van de oud-bisschop wordt volgens het bisdom erg sober. Zo wordt op verzoek van Smeets maar één toespraak gehouden, door een goede vriend die hij zelf heeft aangewezen.
Ook de muziek van zijn uitvaart heeft Smeets zelf bepaald. Zo wilde hij alleen een Gregoriaans koor en geen andere optredens. Het koor wordt begeleid door een organist.
De uitvaart van oud-bisschop Harrie Smeets vindt zaterdag om 11:00 uur plaats in de Sint Christoffelkathedraal in Roermond en wordt vanaf 10:30 uur uitgezonden via L1 TV en alle online kanalen van L1.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!