Stenen zijn geleverd: reparatie dam kan beginnen

Met zware stenen probeert Rijkswaterstaat het gat te dichten © Orange Media
Rijkswaterstaat kan beginnen met de reparatie van het gat in de overlaatdam in Maastricht. Het gat wordt wellicht gedicht met speciale netten en zware stenen, al zijn er ook andere scenario's mogelijk.
Een schip dat die stenen uit Wallonië naar Maastricht bracht, arriveerde vrijdagochtend. Met een speciale kraan zijn de zware stenen gelost.

Duizenden kilo's

Rijkswaterstaat plaatst speciale 8000 kilo wegende netten in het gat in de dam. Die netten worden daarna gevuld met de stenen. Een andere mogelijkheid is dat het kanaal wordt afgesloten met een tijdelijke stuw of containers die gevuld zijn met stenen. In de loop van vrijdagmiddag zou bekend worden welk scenario wordt gekozen.

Hoge waterstand

Medewerkers van defensie zijn ook aanwezig. Zij bekijken of het mogelijk is om een noodbrug te bouwen. De andere brug raakte zwaar beschadigd toen door de losgeslagen woonboot. Die dreef weg omdat de overlaatdam doorbrak door de hoge waterstand.
Materieel van Defensie in Maastricht © Track '88
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!