Rijkswaterstaat over politieke vragen: 'Focus herstel dam'

De brug aan de Stuwweg in Maastricht. © Track'88
Rijkswaterstaat heeft in een schriftelijke reactie laten weten eerst te willen focussen op een oplossing voor de situatie rondom de overlaatdam bij Bosscherveld in Maastricht. Pas daarna wil het ingaan op de vragen die een deel van de Maastrichtse gemeenteraad heeft gesteld aan het stadsbestuur.
Dat laat Rijkswaterstaat desgevraagd aan L1 weten.

Onveilig

Volgens de fracties, CDA, D66, Sociaal Actieve Burgerpartij (SAB) en Maastricht van Nu (MvN) was de doorgebroken overlaatdam in Maastricht al langer onveilig.

Zomer 2021

Tijdens het hoogwater in de zomer van 2021 ging het volgens de Maastrichtse partijen ook al bijna mis. Naar aanleiding daarvan stelde de Maastrichtse gemeenteraad toen ook al vragen over de 'slechte conditie' van de overlaatdam bij het Bosscherveld. "Toen luidde het antwoord dat dit aanleiding was voor Rijkswaterstaat om te verkennen of renovatie of vervanging van de overlaatdam nodig was en dat deze inmiddels op het lijstje Vervanging & Renovatie staat." De partijen willen nu weten hoe het hiermee staat.

Rijkswaterstaat

Rijkswaterstaat laat weten gezamenlijk met de gemeente Maastricht te willen optrekken om de situatie te herstellen en pas later de vragen te beantwoorden.

Risicoanalyse

CDA, D66, (SAB) en (MvN) willen inzage in een eventuele risicoanalyse van Rijkswaterstaat. Ook willen ze weten of de gemeente zelf in die tussentijd genoeg actie heeft ondernomen voor eventuele risico's en of de overlaatdam bijvoorbeeld recent nog gecontroleerd is.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!