Instortingsgevaar brug: noodverordening afgegeven

De pijler van de brug is ontzet. © Track '88
Het gebied rond de brug in Maastricht die op instorten staat, is verboden terrein. Er is een noodverordening tot nader order afgegeven.
Burgemeester Wim Hillenaar schrijft in de verordening 'dat de aanwezigheid van (ramp-)toeristen in het gebied een extra gevaarlijke situatie oplevert en tevens hinderlijk is voor hulpverleners'. Alleen hulpdiensten mogen in het gebied aanwezig zijn.

Deel overlaatdam weggespoeld

Woensdagmiddag is een deel van een overlaatdam in de Maas weggespoeld. Daardoor moesten de woonboten langs de Stuwweg worden ontruimd. In de nacht van woensdag op donderdag sloeg een woonboot los en dreef vervolgens tegen de brug. Daardoor is de brug dermate beschadigd geraakt dat hij op instorten staat.

Onder de indruk

Burgemeester Wim Hillenaar heeft donderdagochtend een gesprek gehad met de geëvacueerde bewoners van zo'n 30 woonboten in Maastricht. Volgens de burgemeester zijn de bewoners erg onder de indruk van wat er is gebeurd.

Mogelijk noodbrug

De brug staat op instorten. "Hij is te instabiel om er nog over heen te gaan en ligt er dus uit", zegt Hillenaar. "We zijn nu met Defensie aan het kijken of en hoe we een noodbrug kunnen aanleggen."
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!