'Bewoners woonboten zijn erg onder de indruk'

De bewoonster van de losgeslagen woonboot © Track '88
Burgemeester Wim Hillenaar van Maastricht heeft donderdagochtend een gesprek gehad met de geëvacueerde bewoners van zo'n 30 woonboten in Maastricht. Volgens de burgemeester zijn de bewoners erg onder de indruk van wat er is gebeurd.
In de nacht van woensdag op donderdag is een van de woonboten losgeslagen en tegen een brug gebotst. De brug staat daardoor op instorten.

Huis onder druk

De bewoners hebben de boten moeten verlaten en konden maar een paar spullen meenemen. "Het is indrukwekkend als je prachtige huis zo onder druk van het water ziet staan", zegt de burgemeester. "Het hakt er verschrikkelijk in bij de mensen." Ook de bewoonster van de losgeslagen woonboot was bij de bijeenkomst aanwezig. Ze vertelde dat ze midden in de nacht door de politie werd gebeld en toen hoorde dat haar huis tegen de brug lag. "Het is verschrikkelijk en ik krijg het voorlopig niet verwerkt", vertelt de vrouw emotioneel. "Er valt niet veel te zeggen als je je huis kwijt bent. Al mijn spullen, met een hoop emotionele waarde, liggen daar nog. En ik weet niet wat er mee gebeurt."

Nog boten los?

De grote vraag is op dit moment of er meer boten weg kunnen drijven. "We nemen maatregelen om dat te voorkomen, maar de spannende vraag is of dat genoeg is", zegt Hillenaar. "Die spanning voelen de mensen natuurlijk ook." Daarnaast hebben de bewoners tijdens het gesprek te horen gekregen dat ze voorlopig niet terug mogen naar hun woonboten.

Mogelijk noodbrug

De brug staat op instorten. "Hij is te instabiel om er nog over heen te gaan en ligt er dus uit", zegt Hillenaar. "We zijn nu met Defensie aan het kijken of en hoe we een noodbrug kunnen aanleggen."
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!