Terugkijken: uitvaart oud-bisschop Harrie Smeets

De uitvaart van oud-bisschop Harrie Smeets vindt zaterdagochtend plaats in de Sint Christoffelkathedraal in Roermond. © L1 (Tim van der Weerden)
De uitvaart van oud-bisschop Harrie Smeets vindt zaterdagochtend plaats in de Sint Christoffelkathedraal in Roermond. Kijk hier naar de beelden van de uitvaart.
De in Heerlen geboren Smeets overleed woensdag 20 december op 63-jarige leeftijd. In de zomer van 2021 werd bij hem een hersentumor ontdekt die niet meer te genezen was.
Kijk hieronder de uitvaart terug:

Volle kerk

Eerder liet het Bisdom Roermond al weten dat de uitvaart vol zit. Alle vrij beschikbare plaatsen zijn in één dag gereserveerd. Alleen voor mensen met een persoonlijke uitnodiging is nog plaats.

Ontslag

Begin vorig jaar werd duidelijk dat Smeets niet meer behandeld kon worden, waarop alle behandelingen werden stopgezet. Op 10 augustus dit jaar kreeg Smeets eervol ontslag van de paus als bisschop van Roermond, om zijn verslechterende gezondheid.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!