Boa belt politie na zien illegaal vuurwerk in achtertuin

Afbeelding ter illustratie © ANP
Een boa in Heerlen heeft de politie ingeschakeld nadat er illegaal vuurwerk werd afgestoken in een achtertuin.
Toen de politie bij het betreffende huis in de wijk Heerlerheide langsging, werd er 26 kilo illegaal vuurwerk en 34 kilo consumentenvuurwerk aangetroffen. Alles is door de politie in beslag genomen, meldt de gemeente Heerlen woensdagmiddag.

Last onder dwangsom van 20.000 euro

De bewoner van het huis is niet aangehouden, maar kreeg wel een last onder dwangsom van 20.000 euro opgelegd. Dit om ervoor te zorgen dat er niet nog eens illegaal vuurwerk zou worden afgestoken. Overigens ook omdat de gemeente het een groot risico vindt wanneer er grote ladingen illegaal vuurwerk in een woonwijk liggen: "Het opslaan van professioneel vuurwerk in een woonwijk brengt namelijk hoge veiligheidsrisico’s met zich mee. Professioneel vuurwerk is verboden voor consumenten omdat het zwaarder en riskanter is dan ‘gewoon’ vuurwerk. Statische lading kan al voldoende zijn om een voorraad professioneel vuurwerk te laten ontploffen. Niet voor niets worden er speciale eisen gesteld aan de opslag van dit soort vuurwerk", aldus de gemeente.
Het voorval deed zich vlak voor Nieuwjaarsdag voor, op 30 december. Het ging voornamelijk om knalvuurwerk: shells en cobra's.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!