Laadstation al vijf keer vernield: tipgeld naar 20.000 euro

Ondanks camerabewaking zijn de laadpalen in Geleen opnieuw buiten gebruik © Via 1Limburg Whatsapp
Voor de vijfde keer in een jaar tijd zijn laadstations voor elektrische auto's in Geleen vernield. Fabrikant Leap24 is klaar met het vandalisme en gaat maatregelen nemen.
Dat laat een woordvoerder van het bedrijf woensdag weten. De beloning voor de gouden tip die naar de daders leidt, is verhoogd naar 20.000 euro.

Koperdiefstal

Rond de feestdagen was het weer raak bij het snellaadstation aan de Industrieweg. In december 2022 werd het snellaadstation geopend in de wijk Lindenheuvel. Nu, ruim een jaar later, zijn er al vijf keer koperdieven aan de slag gegaan bij het laadstation. "Wij hebben 19 vestigingen door Nederland en dit gebeurt verder nergens anders", aldus het bedrijf.
In één laadpaal zit ongeveer een kilo koper, met een waarde van ongeveer 6 euro. "Terwijl de schade voor ons duizenden euro's per laadpaal is!"

Maatregelen

Samen met de politie en gemeente Sittard-Geleen wordt nu onderzocht welke maatregelen genomen kunnen worden. "Om daar nu op in te gaan is nog te vroeg. Eerder hebben we al een geldsom uitgeloofd. We kijken nu welke maatregelen we kunnen nemen om toekomstige ellende te voorkomen."

Onverstoord door

Of het om dezelfde vandalen gaat is niet bekend. "Dat wordt natuurlijk ook onderzocht door de politie." Maar dat het bedrijf de vestiging in Geleen open laat, staat vast. "We laten ons hier niet door afschrikken en gaan onverstoord door."
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!