Stier van eilandje Itteren ingeburgerd in Kerkrade

De stier voordat hij van het eilandje afkwam. © L1
De Galloway-stier die enige dagen vaststond op een eilandje in de Maas bij Itteren, heeft inmiddels een nieuw thuis gevonden bij een kudde in het Wormdal bij Kerkrade.
Eind goed, al goed dus voor het beest, zo bevestigt een woordvoerder van eigenaar Free Nature aan L1. Het dier is in goede gezondheid.

Nieuw thuis

Het dier heeft daarmee een nieuw natuurgebied gevonden om zich in te begeven. De stier is na de reddingsactie in het Wormdal losgelaten. Daar heeft hij zich toegevoegd aan een grote groep Galloway-stieren, die daar al langere tijd grazen.

Reddingsactie

De stier kreeg eind december veel aandacht omdat hij meerdere dagen vaststond op een landtong in de Maas tussen Lanaken en Itteren, omringd door water. Hoewel dat het het dier hoogstwaarschijnlijk geen kopzorgen gaf - hij zou geen problemen met eenzaamheid hebben en zou daarnaast kunnen zwemmen - trok het dier veel bekijks en leverde veel verontwaardigde en boze reacties op.
Pogingen om de stier naar het droge te lokken, mislukten. Medewerkers van Free Nature hebben daarom het dier 29 december ingesloten en verdoofd. Vervolgens is het dier met een bootje van het eiland in de grensrivier weggehaald.
Free Nature heeft beelden gedeeld van de stier en zijn nieuwe omgeving:
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!