Dragonwatch hing voor tweede keer in korte tijd vast

Eind oktober moesten er ook al twee mensen bevrijd worden uit de Dragonwatch © Edward-Media
Het was de tweede keer in amper drie maanden tijd dat attractie Dragonwatch kampte met een technische storing. Inzittenden zaten tot wel drieënhalf uur vast in de regen.
Dat vertelde woordvoerder Tessa Maessen van het attractiepark bij de L1 Nieuwsshow een dag na de storing in de Dragonwatch.

Drieënhalf uur vast

Rond 15:00 uur dinsdagmiddag weigerde de valtoren Dragonwatch dienst. "Het zijn parachutes die tot zo'n 17 meter hoogte gaan en dan weer naar beneden moeten komen. Maar toen ze eenmaal op die hoogte zaten, kwamen ze niet meer naar beneden", legt Maessen uit. "De mensen die als laatste uit de attractie kwamen, hebben uiteindelijk zo'n drieënhalf uur vastgezeten." Eenmaal beneden werden de mensen voorzien van een warme maaltijd.

Abseil-team

De laatste karretjes hingen boven een meer, wat het voor de brandweer moeilijk maakte om de mensen te evacueren. "Dus is er opgeschaald en kwam er een specialistisch abseilteam uit Eindhoven om te helpen. Maar ze hadden wel prachtig uitzicht over het meer", aldus Maessen.

Tweede defect

De attractie werd afgelopen zomer groots geopend maar moest dinsdag voor de tweede keer in korte tijd dicht. In oktober was er ook al sprake van een technische storing aan de attractie. "Toen ging het om een andere storing. We doen er natuurlijk altijd alles aan om dergelijke situaties te voorkomen, maar helemaal uitsluiten kun je het niet", aldus Maessen.
De Dragonwatch blijft voorlopig dicht. "We willen eerst zeker zijn dat alles is opgelost voordat mensen weer een ritje kunnen maken", aldus Maessen die wel aangaf dat de gedupeerden worden gecompenseerd. "Ze mogen nog een keer gratis terugkomen en kunnen dan overnachten op onze camping."
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!