Explosiegolf 2023 trof ook Limburg

Op de Manresastraat in Venlo vond eind december een explosie plaats, die voor fikse schade zorgde. © Fer Traugott
Met een landelijk totaal van 378 explosies was er in 2023 sprake van een ware explosiegolf in Nederland. In Limburg werden in totaal negen explosies geteld.
De gemeente Venlo staat bovenaan in dat lijstje, daar werden er in totaal vijf waargenomen. Dat bleek uit een telling van het ANP.

Venlo

De meest recente explosie, en daarmee ook de laatste van 2023, vond afgelopen vrijdagnacht plaats. Toen was er op de Manresastraat in Venlo sprake van een explosie. De schade was aanzienlijk, zeker vier gevels van woningen raakten beschadigd. Zo knalde er twee voordeuren uit en sprongen de nodige ruiten.

Vuurwerkbom

Na Venlo waren er ook in Roermond, Kerkrade, Sittard-Geleen en Heerlen explosies. In die gemeenten was sprake van slechts een incident. De meest recente explosie vond plaats in november, in Kerkrade. Toen ontplofte een vuurwerkbom bij een woning. Ook daar was sprake van flinke schade aan verschillende woningen.

Randstad

Na de provincies in de Randstad komt Limburg al snel terug op de lijst. Alleen in Flevoland (15) en Brabant (13) vonden meer explosies plaats. Rotterdam spant de kroon met een totaal van 90 explosies het afgelopen jaar.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!