Henk veroorzaakt weinig overlast in Limburg

De brandweer van Maastricht haalde wapperende reclamedoeken weg van de Kennedybrug © Track 88
Storm Henk veroorzaakt in Limburg weinig grote problemen. Met name in het zuiden van de provincie waren er enkele meldingen van schade en overlast.
Bij knooppunt Kerensheide zijn twee verbindingswegen tussen de A2 en A76 dicht vanwege de harde wind. Het verkeer wordt omgeleid.

Banners

In Maastricht moest de Kennedybrug tijdelijk worden afgesloten, omdat reclamedoeken aan twee lichtmasten door de harde wind los waren geraakt. De banners zijn door de brandweer weggehaald. Opvallend genoeg gebeurde een paar dagen geleden exact hetzelfde: ook toen moest de brandweer in actie komen.

Omgewaaide bomen

Eerder op de avond viel er in Geulle een boom om, die op de Moorveldsberg boven de weg bleef hangen. Uit voorzorg heeft de brandweer de boom verwijderd.
In Geulle kwam een omgewaaide boom boven de weg te hangen © Orange Media

Code Geel

Het KNMI heeft voor Limburg de waarschuwing code geel afgegeven vanwege de storm, die met name het Noord-Holland, het IJsselmeer en het Waddengebied treft. Daar geldt code oranje.
De waarschuwing geldt van dinsdagavond 22:00 uur tot en met 2:00 uur in de nacht van dinsdag op woensdag. MeteoLimburg verwacht voor Limburg windkracht 5 tot 6 met af en toe zware windstoten.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!