Weer storing Toverland-attractie: alle 10 bezoekers bevrijd

Bezoekers worden uit de toren bevrijd © Edward-Media
In Toverland zaten dinsdagmiddag tien personen vast in de Dragonwatch, een valtoren van 17 meter hoog.
De brandweer heeft iedereen veilig uit de attractie weten te bevrijden. De bezoekers zaten vast op zo'n 17 meter hoogte.

Abseilteam uit Eindhoven

Een speciaal abseilteam uit Eindhoven heeft de bezoekers uit de attractie gehaald. "Eén gondel was lastig bereikbaar voor de brandweer, dus was een hoogtereddingsteam opgeroepen om te assisteren", aldus een woordvoerder van de Veiligheidsregio Noord-Limburg. Ook stond er voor de zekerheid een ambulance paraat. Dat was volgens de woordvoerder vooral vanwege eventuele onderkoelingsverschijnselen bij de mensen die vastzaten.

Vaker storingen in dezelfde attractie

Het is niet de eerste keer dat de toren kampt met een storing: eind oktober moest de brandweer ook al twee personen uit de attractie bevrijden. Volgens een woordvoerder van het pretpark ging het dit keer echter om een andere storing: "De Dragonwatch was eind oktober gemaakt en heeft ook gewoon in de kerstvakantie gedraaid, als het weer het toeliet. Maar onze technische dienst heeft geconstateerd dat het nu om een ander defect gaat."

Attractie voorlopig nog dicht

De tien bezoekers zijn na de evacuatie opgevangen in een restaurant in het park, waar ze truien en eten en drinken kregen. Ook zullen ze passend worden gecompenseerd. De attractie zal dinsdag de hele dag dicht blijven. De woordvoerder kon nog niet zeggen wanneer de Dragonwatch weer opengaat. "Dat ligt aan het probleem en of we afhankelijk zijn van een leverancier om de storing op te lossen."
Eind oktober werden twee mensen bevrijd uit de Dragonwatch © Edward-Media
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!