170 nieuwjaarsduikers in Maasbree, laatste voor burgemeester

De nieuwjaarsduik in Maasbree. © L1
Wilma Delissen was maandag voor het laatst als burgemeester van Peel en Maas aanwezig bij de nieuwjaarsduik.
Ze heeft moeite om afscheid te nemen van haar gemeente, zo vertelt ze maandag bij de recreatieplas van de Breebonne in Maasbree.

Brok in de keel

170 mensen waren daar aanwezig om met een verfrissende duik het nieuwe jaar in te luiden. Ze stond er 'Met een brok in de keel', zo zei Delissen. "Maar het voelt ook gewoon goed. om na bijna 15 jaar het stokje door te geven." Vanaf het begin was Delissen betrokken bij de nieuwjaarsduik in haar gemeente, als burgemeester, maar ook als ambassadeur van het goede doel dat aan de duik is gekoppeld: herberg Papillio.

Lotgenoten

De stichting brengt lotgenoten uit gezinnen waarin een kind is overleden bij elkaar. Het geld dat tijdens de nieuwjaarsduik wordt opgehaald, gaat naar deze stichting. De burgemeester blijft daarbij betrokken. Zelf een duik nemen doet ze niet, maar wel gaat ze ieder jaar de duik aan elkaar praten als presentator.

Opgewarmd

Alle deelnemers kregen maandag naast de bekende muts ook een goodiebag uitgereikt. Ze werden door een joekskapel en een DJ opgewarmd. Voor sommige deelnemers was dat voor het eerst. Zo ook voor Lize van den Kerkhof en Lynn van de Perre: zij namen met hun vaders voor het eerst deel aan de nieuwjaarsduik. Vader Frank van de Perre heeft geen voorbereiding getroffen en dat blijkt te werken. Zonder aarzelen lopen de dames het water in, maar komen er ook weer snel uit; het is enorm koud. Toch lijken ze even later de smaak te pakken te hebben en gaan nog even terug het water in.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!